School en scheepsraad

12-01-2020 | 2019 - 2020

Ik werd rond 07:45 wakker gemaakt door de keukendienst. We aten hartige rijst en het was erg goed gelukt.
Het inklaren in Panama moest nog gebeuren dus lagen we een dagje voor anker en hadden we een gewone schooldag. De schooldag was een normale schooldag waarop ik vooral veel aan wiskunde heb gewerkt. In de middag werd de schooldag wel onderbroken door de scheepsraad.

De scheepsraad is een onderdeel van School at Sea. Je kunt elkaar bijvoorbeeld voor de scheepsraad dagen, omdat iemand iets doet wat jij niet oké vindt. Het moet dan wel een herhaalde fout zijn en je moet diegene daar wel eerst ook op aanspre-ken dat je dat niet oké vindt. Wij hadden vandaag op het schip drie verschillende scheepsraden, dus er was veel te bespre-ken. De scheepsraad kan je ook een straf geven. Deze straf wordt natuurlijk wel gecontroleerd door de kapitein. De leer-lingen kiezen met de kapitein een straf. De drie scheepsraden hebben we in een groepsgesprek ook nog eens besproken. Uiteindelijk zijn alle zaken opgelost en gaan we samen weer door.

Isabella