Thuis is het winter

04-12-2019 | 2019 - 2020

Morgen is het Sinterklaas. Ik vind het een gek idee dat het nu thuis winter is. Dat ze in warme, wollen kleren bij de open haard zitten. Dat ze pepernoten eten als beesten en bezig zijn met surprises maken en cadeautjes kopen. Dat de kinderen in Nederland hun schoen zetten en smachten naar wat er de volgende dag toch in zal zitten, terwijl wij hier met korte broek en T-shirt buiten in de zon zitten.

Vandaag hebben we een gedicht geschreven. We schrijven met onze wacht voor de parallel-wacht een gedicht met een cadeautje. Dus als je de vijf tot negen wacht van ploeg 1 bent, schrijf je een gedicht voor de vijf tot negen wacht van ploeg 2. Misschien klinkt dat als Chinees in de oren, maar het is heel logisch.

Nu besef ik het ineens. Dat het nog helemaal niet zolang meer duurt tot het kerst is. Ook al vieren we kerst op Dominica, terwijl het thuis sneeuwt, betekent dat niet dat we niet volop 24/7 kerstmuziek mogen luisteren terwijl het 30 graden is.

Elsa