Er is er een jarig!

02-12-2019 | 2019 - 2020

Ondanks dat onze kapitein ons nadrukkelijk had gezegd dat we vroeg moesten gaan slapen, zat er om 00:30 uur nog een heel aantal SaS’ers in de salon. Toen Job, onze lievelingsmatroos/-scheepsarts, de salon in kwam, begonnen we allemaal heel hard te zingen. Onze Job was namelijk 27 geworden! Na een aantal felicitaties en knuffels lieten we hem maar naar bed toe gaan en gingen we zelf ook (niet heel veel later hoor!) ergens een keertje slapen.

Bij het ontbijt werd er nog eens door alle leerlingen gezongen en gejuicht voor onze lieve Jobba en tijdens het vieruurtje was het nog een keer feest. De keukenploeg van die dag had namelijk heerlijke chocolade-bananencake gebakken om Jobs verjaardag te vieren. Na nog een keer zingen (alle mogelijke verjaardagsliedjes kwamen langs) hebben we allemaal genoten van een stukje cake en gaven we Job zijn cadeautje: een hoedje met Afrikaanse print! Wij aan boord worden namelijk altijd allemaal heel vrolijk van de kleurrijke blousejes en broeken die Job draagt en dit Afrikaanse hoedje, dat we ergens op São Vicente hadden gescoord, past perfect bij zijn collectie.

Na nog één keertje zingen en dan nog maar wat knuffels (tja, we mogen Jobba nu eenmaal graag) voelde Job zich heel jarig. “Jongens, dankjewel! Ik waardeer het heel erg!” “Graag gedaan, Job, wij waarderen jou ook!”

Elisa