Vissen-fotoshoot

01-12-2019 | 2019 - 2020

Het is niet dat ik heel erg veel zin had in deze dag, want hij was best vermoeiend. We hadden namelijk genoeg te doen, op alle fronten. Onder andere moesten we vandaag onze tweede SaS-Story inleveren. En dit is tenslotte wel School at Sea, dus alsof we nog niet genoeg te doen hadden, hadden de docenten vissen op de markt gekocht, zodat we die vandaag lekker konden ontleden tijdens een practicum. Als eerste werd vol enthousiasme en onder toezicht van alle SaS’ers een murene ontleed door onze biologiedocent Heleen. Terwijl de één er zo ver mogelijk van uit de buurt wilde blijven, stond de ander te popelen om het straks zelf te doen bij ietwat normalere vissen.

Toen we eindelijk zelf aan de beurt waren, werd er een hele fotoshoot gehouden met een simpele vis. Uit enthousiasme werden alle lichaamsdelen en organen gefotografeerd, zowel intern als extern. Al snel hoorde je mensen schreeuwen: “Wow wat vet!! Snel, snel maak een foto voordat ik weer moet overgeven!” Mensen die poseerden met de vis werden uiteindelijk ook niet raar meer aangekeken.

Al met al was het een hele bijzondere ervaring, die ik denk ik niet meer zo ga herbeleven, in deze geuren en kleuren. En over geur gesproken bedoel ik het letterlijk. Je mag blij zijn als je dan douche-dag had, anders was het nog even een nachtje wachten/stinken…

Elena