Dit was het dan

19-04-2019 | 2018 - 2019

Dit was het dan, de laatste volledige dag van School at Sea 2018/2019. Morgen stappen we van boord, dan is School at Sea voor ons echt voorbij en zijn wij oud-SaS’ers. Ik kan nog niet beseffen hoe het is om weer thuis te zijn, om naar school te fietsen of om te kunnen doen waar je zin in hebt zonder dat je 45 anderen beïnvloedt. Ik kan niet beseffen dat we morgen de sluis door varen en dat mijn ouders daar dan staan. We hebben onze ouders al een half jaar niet gezien, maar we zijn nu zo dichtbij. Als ik straks naar huis rijd laat ik zoveel achter me: de gezellige avonden omdat er altijd wel iemand in de salon zit, de tandenpoetsparty’s, de vele chillings in de keuken, maar vooral het altijd familie om je heen hebben. Als je ergens mee zit of gewoon even niet alleen wil zijn staat er altijd wel iemand voor je klaar en vind je gezelligheid in onverwachte hoeken. Een half jaar lang hebben wij kunnen genieten van andere culturen en hebben wij dingen gezien en meegemaakt die ik nooit had durven dromen. Het leek eindeloos te duren, maar nu we weer terug in Nederland zijn, kijk ik terug op dit halfjaar alsof het een week was. Als we morgen door de sluis varen is het echt voorbij en zal ik met mijn grootste lach en mooiste herinneringen terugkijken op deze tijd.

Willemijn