Chaos!

18-04-2019 | 2018 - 2019

De dag begon met als altijd het ontbijt om 08:00 uur. Wat er ook aanwezig was, was het gejammer dat we al bijna naar huis gingen. Ik was daarbij ook van de partij. Sam riep ons naar de salon en vertelde de planning voor vandaag en morgen. Vandaag moesten er foto’s gemaakt worden voor de SaS-story en van de mensen die de functies gekregen hadden in de afgelopen scheepsovernames. De SaS-story’s moesten dus ook nog af en het thema van ons jaar was ook ‘(bijna) altijd te laat’, dus dat moest ook gefikst worden. Ook kwamen ’s avond enkele oud-SaS’ers iets vertellen over thuiskomen. Tevens moesten er individuele foto’s gemaakt worden en daarna, alsof het nog niet genoeg was, moesten we ook nog eens gaan opruimen. Nou, genoeg te doen dus. De hele dag door zag je mensen zich anders gaan gedragen. Geïrriteerd, opgewekt, EXTREEM enthousiast of juist somber. Tussen het foto’s maken door gingen we ook steeds voetballen op de kant, want ja, je moet ook stoom afblazen. Het is namelijk zo’n raar gevoel om straks je thuis te verlaten. Dan ga je weer naar je ‘echte’ huis. Nou, ik heb twee huizen vanaf 20 april. Figuurlijk dan. Alex onze opper-matroos woont echt op de Thalassa. Jaloers! Wat me het meest dwars zit is dat straks niemand je begrijpt als je terug thuis komt, maar aan de andere kant verbroeder je zo erg met de mensen om je heen hier. Het is mijn tweede familie geworden.

Willem