Motorprobleempje

26-03-2019 | 2018 - 2019

De eerste echte dag van de scheepsovername was begonnen. Het eerste krantje kwam uit, het geweldige keukenteam stond om 05:00 uur op en er zaten maar weinig mensen aan school. Mijn wacht begon om 13:00 uur, de motor stond aan, want er was weinig tot geen wind. Het keukenteam had pizza klaargemaakt en jeetje wat was ik blij. Maar dat bleef niet voor lang. Na een half uurtje wacht lopen viel de motor uit. Al snel ging hij weer aan en dachten we dat er niks aan de hand was. Tien minuutjes later ging het alarm weer af en bleek het probleem heftiger te zijn dan gedacht. Je zag de kapitein en de machinist snel de machinekamer in verdwijnen om het probleem op te lossen. Voor een half uurtje dobberde we midden op de Atlantische Oceaan en hadden de stuurmannen en kapitein toch wel een beetje stress. Gelukkig is het probleem weer opgelost en varen we nu in een rechte lijn richting de Azoren.

Jill