Nog 29 normale dagen totdat het normale leven weer begint

22-03-2019 | 2018 - 2019

We zitten ongeveer op de helft van de oversteek, nog circa zes dagen varen naar de Azoren. Een paar weken geleden zei ik vol overtuiging dat ik nog wel een extra half jaar aan School at Sea zou willen plakken. Gelukkig kan ik mijn ouders zeggen dat nu we weer in de buurt van Nederland komen, ik toch best wel zin heb om weer thuis te komen. Voor nu ben ik nog onwijs aan het genieten van wat ik heb, maar het idee dat ik straks weer thuis zit maakt me een stuk minder triest dan een week geleden. Mijn dag begon met een heerlijke bak havermoutpap. Waarschijnlijk ligt het aan mij, maar ik ben zo’n beetje de enige die nog kan genieten van een havermoutontbijt. Na deze vezelrijke versnapering begon mijn negen tot één wacht. Het komt niet vaak voor dat we zeventien zeilen hebben staan, maar het was zo. Het was lekker weer om te zeilen en er kon gewoon niks mis gaan… en dat ging het ook niet! We werden wel nog even vergezeld door een paar springende walvissen.

De laatste weken zal ik nog even intens genieten, zodat ik na SaS met een voldaan gevoel terug kan kijken op dit project.

Jaïr