De salonnetjes zijn herbegonnen

02-03-2019 | 2018 - 2019

Ik weet nog hoe ze in het begin van SaS zeiden dat we niet in de salon mochten liggen en altijd een actieve werkhouding moesten hebben. Dit omdat we de salon anders zouden associëren met hangen en niet met school. Nu zit ik nooit in de salon maar buiten aan school. Dus waarmee kan ik de salon dan wel associëren? Ik weet het al… de zogenaamde ‘’salonnetjes’’. Bij een zo’n salonnetje wordt iedereen, net zoals bij een middendekje, verzameld voor een mededeling of een preek. Het enige verschil is dat een middendekje (zoals de naam al zegt) buiten op het middendek plaatsvindt en een salonnetje binnen in de salon. Ik heb altijd het gevoel dat een salonnetje zwaardere onderwerpen heeft dan een middendekje. Nu hadden we vandaag weer prijs: een salonnetje over het asociale gedrag hier aan boord. Dit zat er eigenlijk al langer aan te komen, maar men had nog een reden nodig om dit onderwerp op tafel te kunnen gooien. Dit was vandaag het geval: een uit de hand gelopen ruzie met een salonnetje tot gevolg. Van het ene op het andere moment stond Sam in de salon uit te leggen dat het zo niet langer kon, iedereen die eerder aan zichzelf dacht dan aan de groep. Dit heeft zo lang geduurd dat het al bijna 22:00 uur was toen we klaar waren en toen werd er nog besloten om er overmorgen een ‘’achterdekje’’ aan te breien. Dit zijn de zogenaamde besprekingen waarbij wij als leerlingen samen een oplossing voor een bepaald probleem moeten vinden. Overmorgen gaan we dus proberen een oplossing te voor het asociale gedrag. Ik ben benieuwd hoe dat zal aflopen.

Matisse