Geen douchedag meer?!

20-02-2019 | 2018 - 2019

Vandaag, 20 februari, was het de laatste dag van de eigen reis op Cuba. In de ochtend heb ik samen met mijn groepje nog een tijdje op de Wifi gezeten, om nog even met het thuisfront te kletsen. Overdag hebben we voor de laatste keer een virgin Piña Colada gedronken, hebben we de laatste bak ijs gegeten en hebben we nog over de Cubaanse marktjes rondgestruind. Ook hadden we het laatste eigenreis ‘Oh-nee-toch-niet’je’. Tijdens de eigen reis hebben we namelijk meerdere keren meegemaakt dat je de helft van het menu niet kunt bestellen. Vooral Pascal, onze begeleider, vond het moeilijk als er geen koffie bleek te zijn. Om precies 17:00 uur moesten alle groepjes weer bij de steiger zijn. Natuurlijk besloten drie van de vijf groepjes om lekker pas om 17:15 of 17:30 uur te arriveren. We werden opgehaald door de dinghy van The Pelican of London. De motor van onze dinghy is namelijk stuk (we moeten het nu doen met eentje van 6pk). Op The Pelican of London zit een groep Duitse leerlingen die meedoet aan het Duitse project Ocean College. Dit project lijkt ontzettend op School At Sea, dus we vonden het allemaal leuk om kennis te maken. Niet lang hierna werd ons verteld dat we drie dagen niet kunnen douchen en wassen. Getsieeeee! De volgende dag stonden er ook meteen twee meiden voor mijn slaapkamer om te vragen of ik nog een schoon shirt had. Ik had er nog maar één, so sad…

Julie H