Geheime vallei

17-02-2019 | 2018 - 2019

Vandaag was alweer de vijfde dag van de eigen reis. Vandaag waren we eerst vroeg opgestaan om van Havana naar Valle de Viñales te reizen. Nadat we onze casa hadden verlaten, dat in het centrum van Havana lag, hebben we ontbijt gehaald en zijn we op zoek gegaan naar een taxi. Na iets meer dan een half uur zoeken naar een taxi, waar we met zijn achten in zouden passen, hadden we er één gevonden. Na een lange, krappe rit kwamen we aan in Viñales, maar de taxichauffeur wilde ons ook nog een tabaksplantage laten zien, want daar staat Cuba, en vooral Viñales, bekend om. Na een rondleiding over de plantage werden we naar een goedkope, mooie casa gebracht, waar we al onze spullen hebben neergelegd. Tegenover onze casa lag een leuk restaurantje, waar ze ook nog wifi hadden, dus hebben we pizza’s besteld en een uurtje kunnen bellen naar huis. Toen we weer terug kwamen in onze casa, vertelde de casa eigenaar dat hij een vallei kent, waar alleen hij komt en nooit toeristen komen, behalve als hij ze meeneemt. We zijn toen met de eigenaar meegelopen en kregen toen een prachtige rondleiding door zijn ‘geheime vallei’ en kregen overal een mooie uitleg (in het Spaans), die we niet altijd helemaal begrepen. Die avond zijn we moe naar een restaurantje gegaan, waar we heerlijk hebben gegeten en zijn toen vroeg maar blij naar bed gegaan!

Jesse