Geluk bij een ongeluk

16-02-2019 | 2018 - 2019

Vandaag vertrokken we uit Havana. Dat was ons plan in ieder geval, maar al snel bleek dat het moeilijker was dan gedacht. Gelukkig zag ik al snel een achtpersoonstaxi staan. Precies wat wij nodig hadden! Het bleek echter dat hij ons niet naar Santa Clara kon brengen. Wel kon hij ons naar het busstation brengen en dan konden we daar hopen op een bus. Je moest namelijk twee dagen van tevoren reserveren, maar als er toevallig nog plaats was, konden we misschien mee. Toen we, met korting, in de taxi zaten, ging het mis. We stonden op een stoplicht te wachten en hoorden een knal en schoten een stukje naar voren. Toen hoorde we nog een knal en het bleek dat er een auto ons van achter had aangereden en de achterklep open was geklapt. De tassen waren er zelfs bijna uit gevallen! We moesten dus even stoppen om de klep dicht te doen en naast ons stopte een andere taxi, die ons wilde helpen. De twee taxichauffeurs praatten even met elkaar en het bleek dat die andere taxi toevallig mensen moest ophalen in Santa Clara. Het was ook een achtpersoonstaxi en we mochten voor een vriendenprijsje mee naar Santa Clara! Dat noem je nou een geluk bij een ongeluk, want we zijn voor 160 CUC minder dan normaal in Santa Clara aangekomen. Ook nog eens in een luxe taxi!

Jeroen