Begin van de tweede en laatste eigen reis

13-02-2019 | 2018 - 2019

In de ochtend werden we per groepje met de bijboot aan land gedropt met een dagbudget van dertig euro per persoon. Ons groepje ging meteen wandelen naar het centrum van Cienfuegos. Hier gingen we naar de bank, waar we onze euro’s omwisselden in CUC’s. Dit alleen al was een hele ervaring… Er mocht maar een beperkt aantal mensen per keer naar binnen, zelfs tot het punt dat wij de hele bank ‘in bezit hadden genomen’. Terwijl we in de rij stonden te wachten om de bank binnen te komen, kwam er een ‘taxipooier’ (op Cuba zijn overal mensen die dingen voor je kunnen ‘regelen’) naar ons toe, met een voorstel voor een ritje met de auto. Nadat we ons geld hadden gewisseld, liepen we met hem mee en stapten we in een mooie groene, oude Amerikaanse bak, op weg naar Trinidad. Eenmaal aangekomen hadden we een ‘casa particular’ geregeld en een wifi-kaartje gekocht, alsmede een drankje. Vervolgens wandelden we door de stad, kwamen we andere groepjes tegen en gingen we in een restaurant eten. Dit was een mooie afsluiter van de eerste dag. In het restaurant was er namelijk een band die muziek speelde en mensen begonnen spontaan te dansen.

Finn