Inklaren op Cuba

07-02-2019 | 2018 - 2019

Vandaag moesten wij inklaren op Cuba. Dat betekent dat je je paspoort moet laten checken en dat ze er een stempel in zetten bij wijze van goedkeuring. Voordat we weggingen, was ik in de keuken aan het helpen met broden bakken. We dachten dat het ons wel zou lukken om binnen een uur terug te zijn. De broden moeten namelijk twee keer rijzen en de eerste keer zou dat een uur duren. Voor het inklaren werden wij naar de kant gebracht met de bijboot. Eerst moest je superlang wachten voordat je aan de beurt was. Toen je uiteindelijk aan de beurt was, moest je achter een computer gaan zitten. Er was recht op jouw gezicht een camera gericht waar je recht voor moest gaan zitten. Volgens mij werd er toen ook een foto van je gemaakt. Daarna ging de beambte allemaal gegevens uit jouw paspoort in de computer invoeren en zei hij helemaal niks. Dan zat je te wachten terwijl je niet wist wat je moest doen… en op een gegeven moment zei hij dat je klaar was en dat ging zo de hele tijd door. Toen moest je ook nog heel lang wachten totdat je terug werd gebracht naar het schip, want ze gaan niet met maar een paar personen heen en weer varen als je ook met de hele bijboot vol kan varen. Toen we terug waren, hadden onze broden twee uur gerezen. Uiteindelijk waren ze daardoor ook een beetje ingestort, maar ze waren wel lekker. Arme broden…

Andrea