Drijven in bed

31-01-2019 | 2018 - 2019

Na bijna drie weken in Panama zijn we weer vertrokken en dit keer naar Cuba. Ik had wachtdag en de wacht van één tot vijf. Na het eten ben ik dus meteen mijn bed in gedoken met een muziekje. Na drie weken in een koele kamer of buiten te hebben geslapen, was het nu toch best wel heel erg warm in het schip. Dit was weer even wennen. Iedereen lag enorm te zweten. Nadat ik anderhalf uur lang heb liggen rollen in mijn bed en niet kon slapen door de hitte, ben ik even gezellig naar het middendek gelopen. Met mijn dekentje om heb ik even gekletst met de wacht die boven stond. Toen realiseerde ik me dat ik gewoon om half één alweer wakker gemaakt zou worden voor mijn wacht. Ik ben in de salon wat water gaan drinken in de hoop dat ik nog wat zou afkoelen. Toen besloot ik dat het misschien wel verstandig was om nog even proberen te slapen. Ik ben naar m’n hut gelopen en dacht ‘ik ga wel gewoon op de grond liggen’. Ik slaap in de punt en daar is het best krap. Het was dus knap lastig, maar uiteindelijk heb ik heerlijk nog een half uurtje geslapen onder de schoenenbak.

Silke