Een zwemflipper als bord???

15-01-2019 | 2018 - 2019

Op 15 januari gingen we het dan echt doen: survivallen op een onbewoond eiland. In de middag vertrokken we in de bijboot met al onze spullen naar het eiland. We bouwden allemaal ons kamp op. Samen met zes andere meiden bouwden wij ‘Kamp Zuid’, het beste kamp natuurlijk. Het was 12:00 uur en iedereen kreeg steeds meer trek, dus besloot ik samen met een ander meisje te beginnen aan het eten. We gaven de jongens de taak om een goed kampvuur te maken terwijl wij alvast wat uien begonnen te snijden voor de lunch. Toen kwamen we erachter dat we helemaal geen bordjes en bestek hadden, dus gaven we ook een ander groepje de taak om zich daarover te bekommeren. De gekste ideeën voor een bord kwamen eruit: je flipper of een frisbee? Uiteindelijk hebben we met de stengels van de palmbladeren bakjes gemaakt. Het was echt een superleuke dag. We hadden geen regen en waren de hele tijd aan het chillen op het strand. Iedereen was aan het zwemmen, suppen, kanoën, vissen, koken, voetballen of lekker rustig aan het lezen. Ons avondeten was grandioos mislukt: de havermout was aangebrand en smaakte alleen maar naar rook. Natuurlijk kan dit gebeuren, dus zochten we naar een oplossing en dat was zonder eten naar bed. Gelukkig hadden we voor het avondeten nog broodjes gegeten dus was het niet heel erg. Na nog een lange tijd bij het kampvuur zitten en kletsen ben ik ook uiteindelijk naar bed gegaan.

Julie H.