Lekker walvisjes kieken

09-01-2019 | 2018 - 2019

We zijn goed op weg naar de San Blas. De wind laat zich helaas niet zo zien en we varen zelfs op de motor. Het is mooi weer en het zonnetje schijnt. Helaas heb ik daar weinig van gezien aangezien ik het grootste deel van de dag beneden aan het leren ben geweest. Ondanks dat ik een ‘drietje’ ben, ben ik veel met school bezig. Dit systeem houdt kort gezegd in dat als je één bent, je niet goed loopt met school en meer gecontroleerd wordt door de docenten. Als je drie bent, loop je wel goed bij met school en krijg je meer vrijheid. Het hoogtepunt van de dag was toch wel de walvis die ik had gespot. Het is mooi om de eerste te zijn die een walvis ziet. Het was een groepje van ongeveer drie walvissen die aan de oppervlakte walvisdingen lagen te doen, zwemmen ofzo. Ik zag de walvissen omdat ze steeds veel water omhoog spoten. Deze beesten waren groter dan de andere walvissen zoals de Minke whale die we eerder hadden gezien. Het was wel jammer dat ze ver weg bleven en niet heel dichtbij kwamen. We weten dus ook niet goed welke soort we hadden gezien. Met andere woorden: het was een mooie en relaxte dag aan boord van de Thalassa!

Jaïr