Rust in huis

08-01-2019 | 2018 - 2019

We waren lekker op weg naar San Blas en ik had de eerste vaardag gelijk weer wacht. Dit was de eerste keer in onze nieuwe wachten na de hut- en wachtwissel op Curaçao. Het was heel rustig weer en het zonnetje scheen natuurlijk ook. We hadden een hele chille wacht en ik was lekker aan het sturen. In de ochtendwacht was ik een dekrondje aan het doen en toen opeens: dolfijnen! Het was nog vroeg in de ochtend, rond 07:00 uur. Daardoor was het heerlijk rustig aan boord en konden wij lekker genieten van de springende dolfijnen bij de opkomende zon. We zagen ook een baby met zijn mama. In de avond lag ik samen met iemand op ons lievelingsplekje aan boord: achter de stuurhut. Daar kunnen we de sterren goed zien die hier altijd zo mooi zijn. we hebben vele pogingen gedaan om de sterrenbeelden te kunnen zien en onthouden, maar we komen niet veel verder dan de Grote en Kleine Beer. Dit vonden we een beetje jammer en daardoor kijken we altijd maar naar onze zelfbedachte M van McDonald’s, P van pannenkoeken en naar het teddybeertje: een paar sterren waar we een teddybeer in zien. De teddybeer kunnen wij wel altijd vinden, of het nu in de avond is, middernacht of ‘s ochtends vroeg. Misschien is onze teddybeer stiekem een heel ander sterrenbeeld, maar misschien ook niet. Eigenlijk willen we dat helemaal niet weten. Zo vind ik het veel leuker.

Inge