Mango, kokosnoten en Curaçao

04-01-2019 | 2018 - 2019

Na een paar korte dagen op zee was Curaçao alweer in zicht. Terwijl ik lekker in de volle zon kokosnoten zat uit te lepelen en een andere leerling van het keukenteam mango aan het snijden was, kwamen we aan op Curaçao. Overal waar je keek zag je huisjes in alle kleuren van de regenboog. Het Caraïbische gevoel was er echt!

Toen we gingen aanleggen bleken we naast een terrein te liggen waar de volgende dag een concert gegeven zou worden. De band, Kassav, kenden wij niet, maar ze lijken hier erg bekend te zijn. Dat betekende dus ook dat we morgen tot ver na middernacht uit ons bed zouden worden geschud door de harde muziek. In Nederland is het nu natuurlijk kerstvakantie, dus voor nogal wat SaS’ers waren er bekenden op het eiland. Toen we er een halfuurtje lagen kwam de eerste bekende al langs die om een rondleiding vroeg. Later die dag kwamen er nog meer bekenden, dan wel familieleden, van de SaS’ers, die natuurlijk ook allemaal een rondleiding kregen. In de middag waren er zelfs ook nog oud-SaS’ers op bezoek gekomen die een leuk praatje hadden gemaakt met de crew. Zo word je aan de andere kant van de wereld toch weer even aan thuis herinnerd.

Cai