Het is een WALVIS!

14-12-2018 | 2018 - 2019

Het was een rustige, warme en zonnige dag op de Thalassa, die vredig dobberde op de Atlantische Oceaan. Opeens ging het regenen en niet een klein beetje, maar het kwam met bakken uit de hemel vallen. Er moesten opeens allemaal zeilen af, de ramen moesten dicht en alle was moest naar binnen. Het was een welkome afwisseling en verfrissing van het warme, benauwde weer. Nadat de bui over was keerde de rust terug op de Thalassa. Niet lang daarna was er weer onrust aan boord. Ik kwam net van de WC en het was zo stil, dat ik me afvroeg waar iedereen was. Ik vroeg dit dan ook aan de enige mede-SaS’er die nog binnen zat. ‘Ja, die zijn walvissen kijken’, zei ze. Ik had al eerder deze reis een walvis gemist en wilde dit niet nog een keer laten gebeuren. Ik rende naar boven en ging naast de rest over de reling hangen. Jajaja, daar was hij dan. Het was een Minke whale. Hij (of zij) zwom de hele tijd rond en onder de boot, dus het was heen en weer rennen van bakboord naar stuurboord en weer terug. We hebben in ieder geval een goede lichaamsbeweging gehad. Ik denk dat de walvis wel een uur naast de boot heeft gezwommen. Hij is meerdere keren boven het water gekomen en maakte er echt een showtje van!

Laura