Eerste hutwissel

02-12-2018 | 2018 - 2019

Vandaag begon de dag anders dan gewoon. Na het ontbijt gingen we namelijk ons eerste eigen plekje op het schip omruilen voor een ander. Gisteren kregen we te horen met wie. Iedereen raapte zijn spullen bij elkaar, zodat het in een tas zou passen die dan op een aangewezen plek in de eetzaal geplaatst kon worden. De eetzaal was natuurlijk eerst schoongemaakt, zodat de spullen schoon zouden blijven voor het intrekken in de nieuwe kamers, nadat deze een grondige poetsbeurt hadden ondergaan. Dat betekent ook onder het matras en tot in de kleinste hoekjes van de kamer. Wanneer je door de gang liep, zag je iedereen in zijn kamer aan het schoonmaken of aan het intrekken, een leuk beeld. Toen mijn toekomstige hut, hut nummer één, schoon was kon ik intrekken met mijn nieuwe kamergenoot. We hadden de kamer zo verdeeld dat ik twee bakken onder het bed had en drie plankjes. Onder het bed had ik alles opgeborgen dat ik voorlopig niet nodig zal hebben en op de plankjes wat ik wel elke dag zou gebruiken. Stap voor stap was onze hut helemaal opgeruimd en langzamerhand was die bij iedereen ook klaar en konden we beginnen met de grote schoonmaak!

Finn