Storm kan toch best leuk zijn

17-11-2018 | 2018 - 2019

Daar gingen we dan, 05:00 uur. De wacht begon en… het stormde buiten en eigenlijk had niemand er echt zin in. Gelukkig was daar de supervrolijke wacht van 01:00 tot 05:00 die ons wakker maakte en ons oppepte. Eenmaal begonnen hielden een wachtgenoot en ik de uitkijk op stuurboord, waar we eindelijk oplichtende algen tegenkwamen. Supermooi! Ook mochten we eindelijk iets met de zeilen doen. We gingen met de hele wacht naar beneden naar het middendek. We moesten de binnenkluiver naar beneden halen en inpakken. Martijn ging het zeil inpakken, en och wat was dat intens. Hij lag op de kluiverboom terwijl er megagrote golven over hem heen kwamen, en ook over mij. Na de eerste grote golf was ik meteen wakker en gingen we lekker aan de slag. We gingen van stuurboord naar bakboord en als maar door. Iedereen dacht dat we één voor één dood zouden gaan, maar natuurlijk is dat niet gebeurd. Samengevat: het was een superleuke, maar intense wacht.

Nieck