Kabaal uit de keuken

06-04-2018 | 2017 - 2018

Vandaag had ik keukendienst. Niet zomaar een keukendienst, maar een keukendienst met storm. De pannen vlogen van hot naar her. Zoveel tegenslagen dat je je afvraagt of het ooit goed gaat komen. En als je even een frisse neus wil gaan halen, kom je kletsnat terug. Maar toch doorgaan hoe lastig het ook is en hoeveel scheldwoorden je al hebt gesproken, je moet doorzetten. Het eten gaat zich namelijk niet vanzelf bereiden. Totdat je uiteindelijk dat bevrijdende gevoel hebt wanneer je alles op mag dienen. Waarna je complimenten krijgt en als cadeautje een smerige keuken erbij. Nog even doorzetten en dan ben je klaar. Alle afwas gedaan en dan komen er nog een paar bakjes en bestek uit een of ander hoekje tevoorschijn. Maar wanneer op het einde van de dag dan eindelijk echt klaar bent en lekker koud mag douchen omdat de verwarming het niet doet. En je dan eindelijk schoon weer in je bed mag gaan liggen. Dan slaap je toch wel het lekkerst.

Stijn