Dat ging hard!!!

03-03-2018 | 2017 - 2018

Vandaag waren we nog steeds lekker aan het zeilen, we zeilden alleen op de stagfok, waarvan het achterlijk eraf lag, en op de ondermars. We gingen hard, en ook niet zo’n beetje! Gemiddeld zeilden we gewoon tien knopen. Tien knopen is best wel snel op twee zeiltjes en een boot van driehonderd ton. Ook werden we heen en weer geslingerd. Tijdens school probeerden alle leerlingen er voor te zorgen dat niet al hun boeken wegvlogen. Ook zijn er meerdere mensen door het salon geschoven doordat we zo schuin gingen. We hebben zelfs meer dan 40 graden op de clinometer aangetikt. ‘s Avonds was het ook geen pretje, want iedereen sliep slecht doordat je elk moment je bed uit kon worden geknikkerd en midden in de nacht kwam er opeens een enorme golf van de andere kant (vraag me niet hoe), waardoor onze vaatwasmachine wegschoof. De keukendienst had het die dag het allerzwaarst, maar ze hebben het toch voor elkaar gekregen om met meer dan 9 Beaufort wind een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Ik hoop dat ik dit nooit meer ga meemaken, maar het was een heel avontuur.

Stijn