“Taxi taxi, my friend?”

15-02-2018 | 2017 - 2018

‘Taxi taxi?’ ‘Where are you from mi amigo?’ ‘Taxi taxi’ ‘My friend where…’

Dat is een beetje wat je hoort op het moment dat je met een groep lange, blanke, blonde, westerse mensen met backpacks door Cuba loopt. Wij dachten hiervan slim gebruik te maken, en we hadden vanuit Trinidad een goedkope taxi naar Havana geregeld een dag van tevoren. Alleen toen die (drie uur te laat) aankwam bij ons in de straat bleek dat het een verdomde veewagen was, met al vijf mensen met backpacks erin. En er moesten nog tien bij in. Dus wij zaten ingebouwd tussen backpacks achterin een trillende veewagen met houten bankjes, en dat vijf uur lang. Ik heb er maar het beste van gemaakt met een bak ijs en een fles b-merk cola, rappend met Fien en kijkend naar de vette auto’s die er zo veel in Cuba zijn, maar toch zijn ik en vooral mijn rug en billen van mening dat we wel een duurdere officiële bus hadden mogen regelen.

Gijs