Cuba clean

10-02-2018 | 2017 - 2018

Een nieuwe dag breekt aan op de Thalassa. En niet zomaar een dag. Nee, vandaag is de dag van de grote Cubaschoonmaak. Morgen is het zo ver, dan varen wij de baai bij Cienfuegos bij Cuba in! Maar eerst moet het schip heeeeeel schoon zijn. En ja daarbij, wil je graag ook veel water voor kunnen gebruiken. Maar dat was nou juist een klein probleem, het water is afgesloten omdat de tank niet doorloopt. Maar gelukkig kwam er op een gegeven moment een gil, vanuit de keuken: ’’Het water doet het weer!” Eindelijk kon de echte schoonmaak beginnen, al wetende dat voorgaande School at Sea varenden, over de schoonmaak tot tien uur ’s avonds hadden doorgewerkt, begonnen we met volle moed. Alles moest er piekfijn uitzien. De salon, de eetzaal en de kamers; alles netjes opgeruimd, gestofzuigd en geboend. Iedereen was de hele dag door met emmers in de weer. Zo’n schoonmaak brengt een leuke sfeer met zich mee, iedereen is bezig en er staat vrolijke muziek op die iedereen lekker meezingt. En na een lange dag boenen en poetsen was er een heel mooi resultaat waar we allemaal trots op zijn. Laat morgen die controlepost maar langskomen!

Fien B