Afleidingen

10-01-2018 | 2017 - 2018

Het draait allemaal om school aan boord. Gaat het niet goed met je schoolwerk, dan zijn daar consequenties aan verbonden, zoals minder vrije tijd, minder wacht lopen, minder tijd voor zwemmen, minder scheepsovernames. Het hele project draait om school. Het heet dus ook niet voor niets SCHOOL at Sea. Nu zijn we allemaal keihard aan het werken om onze vrije dag op San Blas te verdienen. We moeten zelf een planning maken die realistisch, een beetje optimistisch en zeker niet minimalistisch is. Als we die afhebben voor we in San Blas zijn krijg je een volledige vrije dag. Zo niet dan heb je die dag school. Maar het blijkt nog best moeilijk te zijn om die planning af te krijgen. Om je altijd te concentreren op je schoolwerk tijdens en natuurlijk ook buiten school om. Het is zeker lastig toetsen te maken terwijl er zoveel om je heen gebeurt. Zo zat ik vandaag een toets te maken en opeens hoor je mensen boven schreeuwen: ”Het is een orkaan.’’ Meestal gaan dan alle mensen die bezig zijn met school naar buiten om te kijken wat er aan de hand is en zo wil je dan niet achterblijven als je een toets maakt, want zo vaak zie je geen orkaan. Dus ook ik ging naar buiten. Het bleek een waterhoos te zijn. Het leek op een mini orkaan in de verte. En dan ben je best blij om naar buiten gegaan te zijn om zoiets cools te zien, om vervolgens weer aan school te werken.

Florian