Vuur op het water

31-12-2017 | 2017 - 2018

31 december, Oudjaarsdag. Iedereen kijkt uit naar de avond. In de ochtend is er door Sam verteld dat we samen met de leerlingen van de Wylde Swan Oud en Nieuw zouden vieren. In de middag zijn er vier leerlingen aan boord gekomen om onze keukendienst te helpen met het feestmaal. Alleen de keukendienst was aan boord (de rest had vrije tijd in Santa Lucia) om de vier leerlingen te ontvangen. Ik stond op het moment dat zij aan boord kwamen een tonijn te “killen” (schoonmaken en moten ervan maken).

In de avond werd de muziek lekker hard aangezet en kwamen de kolen-BBQ’s uit het visruim. Kolen erin, even een vuurtje stoken en ervoor zorgen dat het schip niet in de hens vliegt. Even de tonijn met wat zout en peper bewerken en op de BBQ leggen. Naast mij stond een Wylde Swan-trainee speklapjes en spareribs klaar te maken.

Later heb ik ook geholpen bij het vlees. Het was goed uitkijken met de steekvlam die af en toe omhoog kwam door het vet van het vlees, maar de handschoenen, die ik aan had tegen de hitte, hebben hun werk goed gedaan.

Tegen het eind van de avond zaten mijn ogen vol rook, ik stonk naar vis (tonijngeur krijg je NIET meer uit je handen, ook niet als je vijf keer handen hebt gewassen met garagezeep), maar het eten was super lekker en het was zeker een knallende avond!

Anouk