Haai haai!

27-11-2017 | 2017 - 2018

De ene helft van de groep had wachtdag en de andere helft van de groep had school. Het was ongeveer half zes en iedereen probeerde het laatste beetje concentratie te gebruiken om aan school te werken. Toen kwam er plotseling iemand van de 5-tot-9-uur-wacht binnenstormen. “Een haai!!! Er zwemt een haai naast het schip!!!” Poef, weg concentratie. Overal werden boeken op de tafels gegooid er iedereen probeerde door alle deuren naar buiten te komen.

Daar stonden we dan, met ongeveer 35 man op het middendek en de rest bij de stuurhut op het bovendek. Toen kwam opeens die classic haaienvin uit het water. Overal om mij heen werd het deuntje van Jaws geneuried. Pas na tien minuten schoot de haai opeens weer onderwater.

Lucie (stuurvrouw) zat in de mast en ze zei dat de haai ongeveer 6 meter lang was!

Sam (kapitein) had al een aantal dagen een vislijn achter het schip hangen, dus een aantal jongens had bedacht om bloed uit de lekbakken van het vlees in het water te gooien, om de haai te lokken. Ze hoopten hiermee de haai te kunnen vangen. Helaas is dit niet gelukt.

Ik hoop dat we vaker deze reis haaien zullen zien!

Anouk