Zonnebrand in november

15-11-2017 | 2017 - 2018

De zon straalt volop terwijl we in de haven van Tenerife liggen. De schoolboeken en schriften liggen buiten op de tafels en studenten lopen met zonnebrillen en petten rond. Anna en ik zitten te studeren als Eva naar ons toe komt lopen. ‘Vergeten jullie niet in de smeren, hè meiden.’ We kijken op en ze laat ons haar schouder zien. Je ziet een redelijk bruine schouder met één wit streepje van haar hemdje. ‘Ik heb net tien minuten buiten gezeten.’ zegt Eva. ‘Het gaat echt heel hard.’ Anna en ik lopen naar onze hutten om ons in te smeren. Wel een leuke gedachte, dat onze ouders en broers en zussen met tien graden thuis zitten terwijl het hier gemiddeld 20 graden is en wij ons elk uur moeten insmeren om veilig van de zon te kunnen genieten.

Minke W