Let’s meet!

14-11-2017 | 2017 - 2018

Naast ons in de haven ligt een Duits schip, ook een driemaster. Wij waren best wel nieuwsgierig wie daarop zaten dus gingen we maar even een kijkje nemen. Wat bleek is dat er allemaal kinderen van onze leeftijd aan boord zaten. We hebben ze gevraagd waar ze naar toe gingen en wat hun trip inhield. Het project waar zij aan mee doen heet ‘Classroom Under Sail’ en dit project lijkt heel erg veel op het onze. Ze zijn ook zes maanden onderweg en gaan ook richting het Caribisch gebied. We hebben ook gedeelde bestemmingen, zoals Panama, Cuba en de Azoren, grote kans dat we ze daar weer treffen.

Wat zij anders hadden dan wij is dat ze elke zaterdagavond met zijn allen een shotje rum kregen, daar moesten wij wel om lachen. Dit is om hun banden onder elkaar sterker te maken. Omdat het Duitse schip ongeveer net zo lang in de haven ligt als het onze leek het ons wel leuk om een paar avonden met elkaar door te brengen. We gaan vanavond een touwtrekwedstrijd tegen ze doen en ze dan natuurlijk ook inmaken. In het weekend wordt er een filmavond georganiseerd. En wie weet wat er nog meer uit volgt.

Minke vd N