Vermoeiende wachten

12-11-2017 | 2017 - 2018

Vandaag was weer een wachtdag. Dat houdt in dat we vier uur wacht hebben en dan acht uur rust en dat twee keer per dag. Het is leuk, maar het kan ook vermoeiend zijn, vooral als je het de avond daarvoor weer gezellig hebt gehad en je te laat bent gaan slapen. Maar gelukkig heb je dan Elskarin die ervoor zorgt dat je weer aan het werk gaat als je lekker op een bankje ligt te kijken naar de sterren. De wachten lijken zo lang te duren als er niets hoeft te gebeuren aan klusjes, dan is het al leuk als je even het veiligheidsrondje mag doen over het dek om te checken of alles nog goed vast zit en er niks is gebroken. Nachtwachten zijn wel het mooiste van alle wachten omdat het ’s nachts nu zo mooi en helder is. Als je omhoog kijkt dan sta je echt versteld van de duizenden sterren die je ziet. Je hoeft ook maar een minuut naar de hemel te kijken en je ziet al een paar vallende sterren over de zwarte hemel glijden. Het is hier elke nacht weer genieten.

Max