Geschoren

03-11-2017 | 2017 - 2018

Het begon allemaal gisteravond: ”Als jij hier in de haven in het water springt en naar een bootje zwemt, erop klimt en een achteruitsalto eraf maakt, ga ik kaal.” zei Dirk. Max twijfelde geen moment, kleedde zich uit en sprong in het water. Een kwartier later zat Dirk op de stuurhut met iedereen om zich heen en camera’s op hem gericht. Max met een triomfantelijke gezichtsuitdrukking toen hij de eerste pluk van Dirks haar knipte. Hij knipte verder. Vandaag gaat de rest met de tondeuse. Floris, die ook al een tijdje korter haar wou, liet zijn haar in een staart doen en Dirk knipte het eraf. Caïa zei dat hij morgen ook geschoren zou worden, waarop alle meisjes luidkeels protesteerden.

Vandaag hebben we een tondeuse gekocht en zijn we meteen het park ingegaan. Het haar moest alsmaar korter tot het kleinere opzetstuk nodig was, Dirk gaf de tondeuse aan Caya met “de juiste afstelling”. Maar dat was niet 1,5 cm zoals ze dachten, maar 1,5 mm. “We moeten om zijn pet heen scheren om het beter te maken”, zei Max. De pet werd opgezet en Dirks haar werd weer geschoren, maar dat was van korte duur want de tondeuse was leeg.

Terug op het schip werd Caïa geschoren. Voorzichtig werd er te werk gegaan tot Floris langskwam en zei dat het te langzaam ging. Hij griste het apparaat uit Dirks handen en schoor: weer een kale plek. Adrienne deed wat ze kon en maakte het prachtig. Behalve die plek. Dirk was toen ook aan de beurt en het haar werd beter, ook al was het niet echt te redden. Nu maar aan laten groeien en we zien over een paar weken maar weer.

Florian