De zevende lichting maakt zich op voor inschepen en vertrek

17-10-2017 | 2017 - 2018

De blogjes worden geschreven door leerlingen tijdens hun deelname aan School at Sea. Vanaf begin november kun je deze hier vinden. Af en toe staat er een blogje geschreven vanuit ons kantoorschip in Amsterdam. Hieronder lees je de eerste:

Het nautisch team aan boord is al weken druk met de voorbereidingen die nodig zijn om de Thalassa klaar te maken voor vertrek op 27 oktober. De hutten worden verbouwd, een laptopkast wordt getimmerd, een internetbol is ge√Įnstalleerd en vanavond scheept het docententeam in. Morgenochtend vertrekt de Thalassa vanuit Harlingen naar Amsterdam en dan schepen de leerlingen eindelijk op zaterdag 21 oktober in. Pascal, onze onderwijsco√∂rdinator, heeft de scholen van de leerlingen bezocht: er zijn afspraken gemaakt over schoolwerk, communicatie en verslaglegging.

De laatste paar laarzen worden gekocht en de laatste afscheidsfeestjes worden gevierd. Muziek voor onderweg wordt gedownload, boeken op e-readers gezet. Hier en daar een slapeloze nacht van opwinding of van gemengde gevoelens. Een half jaar lijkt zo lang.

Gaandeweg stellen we in deze blogjes ons team voor in de vorm van een klein portret. Als eerste introduceer ik graag Elskarin.

Elskarin, 47 jaar, stuurvrouw. Ze vaart al 30 jaar over de hele wereld, van Antarctica tot de Indische Oceaan en is al twee keer eerder met School at Sea mee geweest. De eerste keer samen met haar partner het hele traject, de tweede keer het stuk vanaf Cuba. Elskarin woont in Harlingen en is bovendien scheepstimmervrouw. Het timmerwerk op de Thalassa neemt ze voor haar rekening en ziet er al erg mooi uit. Dit jaar zal ze tot de Kaapverden meevaren en de leerlingen enthousiast vertellen over navigeren, dolfijnen en misschien zelfs wel al samen de eerste walvissen spotten.

Wij hebben er zin in!

Mieke