Op weg naar huis, Cherbourg

07-04-2017 | 2016 – 2017

Wij liggen in de haven van Cherbourg en er is in korte tijd een ontzettend dikke mist ontstaan. Onze kapitein Maud hoopt dat de mist net zo snel verdwijnt als die gekomen is. Sam is onderweg naar een winkel om een nieuwe luchtfilter voor de machinekamer te halen, als hij terug is varen wij uit. Vandaag is het zeven april en dat is de verjaardag van Bernadette, mijn moeder. Ik baal er heel erg van dat ik er niet bij kan zijn, maar als ik thuis kom gaan we het vast wel nog een keer vieren.

Nog acht nachtjes slapen en dan is het zover, dan komen wij eindelijk thuis na zes maanden gereisd te hebben. Sommigen kijken er naar uit, sommigen zien er erg tegen op, de stemming is anders. Hoe naderbij het einde komt, hoe meer ik een dubbel gevoel krijg. Ik had vannacht een droom over thuis. Ik was gewoon weer thuis in mijn oude leventje en alles was normaal en saai. Natuurlijk was het een groot feest om iedereen weer te kunnen knuffelen en aan te kunnen raken, maar het was saai, er miste gewoon wat. We hebben zo lang naar dit project toegewerkt en nu opeens is het bijna voorbij.
Mam, Pap, Merel en Luuntje, ik zie jullie over acht nachtjes.

Iris