Vliegende maaltijden en explosies

30-03-2017 | 2016 – 2017

Keukendienst op zee is chaos. Daar is iedereen het mee eens hier aan boord. Al die golven en heen en weer schuivende dingetjes die overal tegenaan knallen en veel geluid maken. Irriterend als de pest zeg ik dan, maar dan wel met iets grovere worden die ik maar niet opschrijf.

Raad eens wat: ik had keukendienst. Niet echt iets om blij mee te zijn. Maar ik ging het er het beste van maken. We besloten om hamburgers met friet te maken. We hadden dus ook tien verschillende sauzen en uitjes op de tafel staan!

Tijdens het opscheppen van het eten ging alles goed; niks viel om. Toen zetten we frietjes naast de sauzen en uitjes, als tweede ronde. Alles ging goed, tot dat de afwasbak overstroomde. Ik rende er op af om te redden wat er te redden viel. Op dat moment keek ik naar de tafel om te kijken of alles nog overeind stond en wat ik toen zag was een schot in de maag…

Alles wat op de tafel stond hing in de lucht en vloog richting de eettafel. De vlucht eindigde in een grote explosie patatje oorlog. We hebben een uur gedaan over het opruimen van het eten… En nog eens twee uur over de afwas… Daarna was ik er helemaal klaar mee.

Alexander