Anti-antislipmatjes

28-03-2017 | 2016 – 2017

~Is het een vogel? Is het vliegtuig? nee het is een bord die daar van de tafel naar beneden stort~

Vandaag is het de honderd vijfenzestigste dag van School at Sea! Wat vliegt de tijd, net als meerdere dingen hier aan boord.

Er zijn nog steeds een paar typische dingen die mijn mede-Sassiaanse collega’s na 165 dagen nog steeds niet goed kunnen doen of begrijpen. Het is vandaag de 2e dag op zee na het vertrek vanaf de Azoren. En er slingert bij elke golf wel weer iets door de salon heen. Het gebruiken van anti-slipmatjes is wel heel erg lastig voor ons allemaal.

Maar zelfs als de anti-slipmatjes gebruikt worden zijn er nog steeds een paar boeken en maaltijden die alle kanten op vliegen. Vandaag was het weer zover om 6 uur begon de Hel: het avondeten was klaar om geserveerd te worden en daar mee kwamen de grote golven ook.

De keukendienst had veel vertrouwen in de anti-slipmatjes. Maar de anti-slipmatjes bleken minder anti-slip te zijn dan dat er op de verpakking stond. De golven waren te hevig en overschreden de anti-slipbegrenzing. En zoals je waarschijnlijk hebt bedacht lag het avondeten onder tafel in plaats van op tafel.

Denise