De geur van bonen hangt in de lucht

14-03-2017 | 2016 – 2017

Deze dag had ik keukendienst en voor de lunch hadden we een bijzonder gerecht op tafel gezet. Mijn keukendienst team (Amelia & Ken) en ik hadden bedacht om pasta met romige tomatensaus en tonijn te maken. Het leek ons een goed idee en vooral met allemaal verse groentes erin, maar dan open je het groentehok en word je aangestaard door lege kratten. Alle verse groentes zijn op, shit! Wat nu?
Ja hoor, de geur van bonen dringt je geheugen al binnen want wie eet er nu ooit bonen? Het plan is een lekkere maaltijd, maar hoe ga je dat doen met als enige verse ingrediënt ‘’de ui’’. Dan ga je maar opzoek naar de bonen, je opent een bank en ziet dat de hele bank vol ligt met verschillende soorten bonen die daar een beetje liggen te versloffen.
Met tegenzin pak je een aantal blikken uit de bank en verplaatst je naar de keuken. Laten we beginnen. Blik opener ligt klaar en je begint met het openen van de blikken. Heerlijk het zicht van bij elkaar gedrukte bonen. Toen heb ik de bonen lekker gekruid en zelfs gehalveerd (ja, het zijn hele grote bonen).
Ook ging er bij de saus een zak met heerlijke diepgevroren soepgroente, maar uiteindelijk is alles goed gekomen en hebben we een hele lekkere pasta met romige tomatensaus en tonijn weten klaar te maken. Één ding is zeker en dat is dat zodra we thuis zijn we terug gaan denken aan bonen die nooit meer zo lekker gaan smaken als dat ze deden tijdens School At Sea.

Meike