De discodip behuizingen en paradijselijke zeekust

01-03-2017 | 2016 ā€“ 2017

Wat is dat? Het lijkt wel een regenboog. Nee, zie je die witte vlakken daar niet dan. O, ja, mmmmh, misschien wel een boel discolampjes. Nee, denk het niet daar is het te groot voor, misschien is het de neon-verf van oud en nieuw? Nou, zoveel verf hebben we ook niet hoor. O wacht, natuurlijk. Het zijn de huisjes van Bermuda!

Vandaag kwamen we in Bermuda aan. Bij aankomst kregen we de zelfde dag nog twee uurtjes vrijetijd om te bellen en Sint George te verkennen. Bermuda zag er echt ongelooflijk mooi uit. Je hebt er twee soorten huizen. De compleet witte huizen die hebben zelfs een wit dak. Het valt dan ook heel erg op in zā€™n omgeving wanneer je opeens een witte vlek ziet zitten op het landschap. Alle andere huizen zijn in vrolijke kleurtjes geschilderd. Sterker nog zelfs het vliegveld had leuke kleurtjes. Dit gevarieerde kleurenpallet geeft de omgeving een heel levendig gevoel. Elk huis is opvallend en sprint er tussen uit. Dit alles zorgt ervoor dat je aan het raam gekluisterd zit tijdens je busreis naar Hamilton en weer terug.

Maar dit oogverblindende landschap is niet het enige wat het bekijken waard was in Bermuda. Je hebt ook de helder witte stranden met palmbomen die liggen aan het fel blauwe water. Ik ben er maar eventjes geweest, maar het zag er toen al geweldig uit. Helaas was er een groot probleem. Het was er namelijk maar 13 graden met vreselijk koude wind, brrrr. Dit heeft er wel aan bij gedragen dat bijna iedereen een lekkere trui heeft gekocht in bermuda. Het is zelfs zo erg dat mensen niet alleen fashiontwins zijn. Ze lopen gewoon met bijna tien man rond met de zelfde trui. Het is heel leuk om te zien.

Hopelijk is het ook zo mooi op de Azoren, maar daar lees je over in een ander blogje.

Met vriendelijke groetjes,
Ken