Pastel Azul

14-02-2017 | 2016 – 2017

Vol verwachting en hoop sta je in het licht. Het wordt opeens donker voor je ogen. Zodra je buiten de casa bent gestapt, valt de duisternis binnen. Je wordt geblinddoekt door je vrienden en in de avond over straat geleid. Bij elke pas denk je weer waar gaat dat naartoe? Wat gebeurt er met me? Je hoort honden naar je blaffen en ruikt de geur van een tabaksplantage. Bij ieder pas die je zet, kom je dichter bij je lot. Maar wat is dat?
Je vertrouwt op je vrienden en wacht vol spanning af als je eindelijk van hen mag stoppen.
Je blinddoek wordt afgedaan en je wordt verrast met grote blauwe zoetigheid, un pastel azul!!
Verrassingen; het leven zit er vol van. En toch blijven enkelen ervan je maar bij. Thibault werd tijdens de eigen reis 15 op el dia del amor; de dag der liefde. Zijn vrienden met wie hij op Cuba reis was, hadden een speciale avond voor hem in gedachten. Er werd besloten om samen uit eten te gaan in een restaurant in Puerto Esperanza (Nederlands: haven van hoop) en als speciaal verjaardagscadeau zorgden deze lieverds voor een mooie grote heerlijke blauwe taart.
Wat is er nou mooier dan een taart die zo groot is dat je bij het zien ervan al weet dat die nooit helemaal op zal gaan. Wat als die heerlijk naar kokos blijkt te smaken en je tong er blauw van kleurt. Iedere hap doet je hunkeren naar meer. En als blijkt dat een kwart taart niet op gaat, wat een genot is het dan om dat mee naar de casa te kunnen nemen voor de volgende dag. Je avond kan niet meer stuk. En als er als afsluiting van de dag nog een gezellig volksfeest is waar je met je vrienden heen kan samen met de zeer vriendelijke inwoners van een klein Cubaans dorpje, dan is el dia del amor especiale helemaal compleet! Dus als je ooit in het buitenland jarig bent, geef je lot in je handen van je vrienden! Laat je verrassen door je vrienden en de zeer vriendelijke inwoners van een klein dorp. En je beleeft een bijzondere verjaardag. En als je vriend of vriendin jarig is, volg dan het voorbeeld van deze school at sea tieners die liefdevol een super verrassing verzorgden voor hun vriend!

FRANK(docent)