Aan de wind varen

02-02-2017 | 2016 – 2017

Aan het begin van de tocht naar Cuba werden we gewaarschuwd door Sam. Dit zou een nieuw deel van de reis worden. We zouden een andere koers gaan varen en dat betekent andere windrichting, andere golfslag en dus ook andere schommeling van de boot. In het begin namen we het niet zo serieus en dachten we dat alles hetzelfde zou zijn. Na een paar uur dachten we wel anders. Iedereen was 2x zo zeeziek en er sloegen om de minuut golven over het dek. Daardoor kon je niet meer zo makkelijk buiten leren en als je zeilen wilden zetten werd je kleddernat. In het begin vond iedereen het wel grappig maar de lol was er wel vanaf nadat je een paar keer goed nat was geworden. De reden dat we nu pas aan de wind gaan varen is omdat we eindelijk weer richting huis gaan varen. Het voelt heel vreemd om op de terugweg te zijn maar het is wel een fijn gevoel. We varen nu richting Cuba en daarna gaan we beginnen aan de Grote Oversteek!!!!!!

Maurits