Don’t mes(s) with the Master Ninjas

24-01-2017 | 2016 – 2017

En daar zat ik dan ui te snijden. Mijn mes kwam nauwelijks door de ui heen met zijn vreselijk botte lemmet. Dat rotte ding maakte nauwelijks een krasje. Dus toen ik klaar was met dat helse choppen bedacht ik; Dit kan niet langer, zo houd ik het de komende maanden niet meer vol. Deze keukendienst is een marteling. Een lepel zou waarschijnlijk nog meer schade aanrichten. Ik wilde er een einde aan maken, maar ik kreeg met deze rommel toch niks door gesneden. Dat betekent door nog een keukendienst heen komen dus, maar toen zag ik het licht.

Ik ging Master Ninja worden en ja het is echt zo cool als het klinkt. Een Master Ninja heeft toegang tot de SCHERPE MESSEN. Ja, ik weet het, dat is het mooiste wat je ooit gehoord hebt. Je moet ze zelfs “aanzetten” voor elke snijbeurt. Toen ik ervan hoorde werd ik er een beetje emotioneel van om eerlijk te zijn. Helaas was er nog één obstakel te overkomen tot ik toegang zou krijgen tot deze kleine wondertjes; Ik moest het snijexamen halen.

Het snijexamen is een speciaal inwijdingsritueel uitgevoerd door Jelle. Eerst moet je de drie proeven overleven, waarna je de vijf geboden moet kennen. De drie proeven zijn: het snijden van een ui, knoflook en een appel. Gelukkig waren er geen appels aanwezig aan boord waardoor mijn overlevingskansen veel groter werden. Nadat ik de speciale snijtechnieken had benut tijdens de proeven kwam ik dan na een lange tocht aan bij de vijf geboden. Vijf regels zoals: je mes na gebruik meteen afwassen en nooit in de afwasbak leggen en leg een handdoek of anti-slipmatje onder je snijplank. Toen ik die ook had weten op te noemen was het moment aangekomen.

Ik werd een echte Master Ninja. Mijn naam werd vereeuwigd op een lijst met Master Ninjas onder de storage- en frisdranklijst. Toen had ik eindelijk toegang tot de messen. Ik zal dat moment nooit van mijn leven vergeten. Ik heb de messen trouwens verder nog niet gebruikt, want de uien had ik toch al gesneden en de verjaardags worteltjestaart voor Isa vereiste weinig snijden. Maar dat maakt niet uit joh. Het zijn maar een paar messen.

Groetjes,
Ken