Bakker van de Regina

05-01-2017 | 2016 – 2017

Gisteravond begon het al. De keukendienst bracht een “special request” in. Ik moest vroeger opstaan in de ochtend om speciaal voor het overheerlijke zondagsontbijt iets speciaals te maken. Het keukenteam wilde namelijk 90 Indische naan-broodjes hebben vóór half 9 ’s ochtends.

Om 5 uur kwam ik mijn bed uit om de rol van bakker tijdens de scheepsovername te vervullen. Koen had wacht en wilde mij graag assisteren. We begonnen met alles in de broodmachine te doen en na een half uur kon het kneden beginnen. We moesten het kneden en het daarna een half uur laten rijzen. De broodjes werden in bolletjes gerold en op bakplaten uitgedrukt. Het kostte 12 bakplaten vol met naan om de opdracht te vervullen.

De eerste mensen kwamen uit hun bed om 8 uur. Iedereen vond het heerlijk ruiken en kwam vrolijk naar mij toe wat ik aan het maken was. Toen de broodjes werden geserveerd met heerlijk salsa, selfmade chocolademelk en gekarameliseerde appel was de hele salon vrolijk! De wacht was ook aan het genieten en Guus (a.k.a. el patron) stond ook enthousiast op het achterdek.

Het is heerlijk om te kunnen bakken wat je wilt. Ik ben ook van plan om nog veel te maken de laatste 200 mijl voor Cuba. Het enige is dat ik alles wat ik maak keer 44 moet doen. Maar goed, ik ben benieuwd wat de keukendienst voor morgen te bieden heeft voor mij…

Pim