Met de partybus door Aruba

29-12-2016 | 2016 – 2017

Hallo allemaal,

We begonnen de dag vroeg met een paar uurtjes school, daarna opruimen en vervolgens een rondtoer door Aruba (zoals je misschien wel had verwacht door de titel). Iedereen pakte zijn spullen in: bikini en zwembroek aan, handdoek, snorkelspullen en fotocamera mee. We werden met de grote bijboot naar de kant gebracht en daar gingen we de partybus in; een soort schoolbus, maar dan helemaal beschilderd met felle kleuren en in de bus stond harde muziek op, kortom alle ingrediënten voor een party bus. Zoals je misschien wel kan begrijpen vond iedereen dat geweldig en er heerste dan ook een gezellige sfeer. De eerste stop was de Hooiberg: een soort heuvel, maar in Nederlandse begrippen natuurlijk een berg. We begonnen aan de klim en eenmaal een stukje omhoog was het uitzicht prachtig, zeker aan de top! Je kon nog iets verder klimmen en dan zag je de andere kant, je kon zelfs de Regina Maris zien liggen. Na de berg gingen we verder naar de kust, daar was een soort klif. Je kon omlaag klimmen en dan was er een rand waar je overheen kon lopen naar een stuk, waar aan de ene kant de zee was met van die majestueuze golven die met veel kabaal kapot sloegen tegen de kliffen en aan de andere kant een opening, waar je in kon zwemmen en dat deden we natuurlijk.
Na een wonderlijke zwemstop was de volgende stop een natuurlijke brug, die helaas een paar jaar geleden was ingestort, maar gelukkig was er nog een intacte baby-brug.
Daarna reden we langs iemand die verse kokosnoten verkocht en veel mensen lieten die kans niet liggen, het was super lekker. De verkoper maakte er een hele show van: “Super coco! Super coco!”
De laatste stop was het strand en daar hadden we een paar uurtjes om lekker te zwemmen, snorkelen, zonnen, zandkastelen te bouwen en wat je dan ook wilde. Het snorkelen was best wel gaaf, je kon van allerlei vissen zien. Na een lange dag reden we tevreden in het donker weer terug naar de boot.

Veerle