Samterklaas

05-12-2016 | 2016 – 2017

Vandaag was het dan zover, een dag waar iedereen aan boord al dagen naar had uitgekeken: het was vandaag Sinterklaas! De dag begon eigenlijk zoals elke andere dag op zee, ongeveer de helft van de groep zat aan het ontbijt en de andere helft lag te slapen of had nog wacht. Aan het ontbijt was de spanning goed te voelen, iedereen begon zich af te vragen wie wie heeft met lootjes. Na het ontbijt was het tijd voor school, alleen was het wel verdacht rustig in de Salon en op het dek, er was bijna niemand aan het werk met school. Gelukkig zijn de leraren niet even door de gangen gaan lopen want in elke kamer, op de gang en in de bedden waren mensen nog druk aan het dichten of nog de finishing touch aan hun surprise aan het geven. Volgens mij maakte het de leraren ook (alleen vandaag) niet heel veel uit, sommige leraren zaten zelf ook nog stug te knutselen! Rond 11 uur begon het opeens lekker te ruiken, er werd peperkoek gebakken! Jaaa!
De lunch was goed op tijd en na de lunch verdween bijna iedereen de gangen of de kamers weer in, om toch nog snel dat ene dingetje te veranderen aan hun surprise. Mijn surprise was al snel klaar en ik ben na de lunch op het achterdek een boek gaan lezen, het was namelijk heel erg warm en niemand kon zich meer concentreren in de Salon.
Rond half 4 werd er gezegd dat we onze surprises maar eens op het middendek moesten gaan verzamelen en dat de Sint het misschien leuk zou vinden als we liedjes zouden zingen. Toen alle surprises vakkundig waren gestapeld en er werd gezorgd dat de toren met cadeaus niet bij de eerste beste golf om zou vallen, begonnen we met zingen. Het zal vast een leuk gezicht zijn voor alle buitenlanders, die hadden bijna allemaal geen idee wat we zongen. Na het 4e liedje vonden we dat de Sint wel een beetje mocht opschieten en toen werden er opeen vanuit het kantoortje pepernoten gegooid! We zongen snel nog een liedje, dat een paar keer werd onderbroken door een regen van pepernoten. En daar was hij dan, de goedheiligman! De man die alle kindjes elk jaar samen met zijn pieten cadeaus komt brengen; SAMterklaas!! Helaas was Samterklaas niet gewend aan deze hitte, normaal zit hij rond deze tijd in Nederland maar nu was hij even snel bij ons langsgekomen, dus ging de mijter af, de mantel uit en transformeerde Samterklaas ineens in onze kapitein; Sam! We kregen allemaal een chocoladeletter, iets wat echt goud was want al onze chocolavoorraden waren op of bijna op. Helaas kon ik mij net als wat andere niet goed inhouden en was hij voor de helft op voordat ik het doorhad, ik heb hem toen maar snel in mijn bed gegooid in de hoop dat ik de volgende dag(en) ook nog wat had. Daarna begonnen we met de surprises, iedereen had erg zijn best gedaan, er was van heel veel afval hele mooie dingen gemaakt! De surprises duurden, zoals voorspelt, heel lang en op het einde werd er een beetje tempo onder gegooid om nog net voor het donker klaar te zijn en te kunnen gijpen. Iedereen heeft het heel erg naar zijn zin gehad en het was een super leuke dag!

Guus