Alles kan bij SaS

17-11-2016 | 2016 – 2017

Net als gisteren was er vandaag iemand jarig. Onze wiskundedocent was dit keer aan de beurt. Om een paar minuten na middernacht hebben we Jurjen wakker gezongen. We wisten niet wat hij daarvan zou vinden, want het is en blijft toch een (wiskunde)docent. Gelukkig kon hij het enorm waarderen, en mede daardoor het was echt leuk om te doen. Docenten blijken toch menselijker dan ik dacht.

De ochtend begon met een ontbijt. Toen werd er nogmaals voor Jurjen gezongen, en moest hij zijn cadeautje uitpakken. Daarna moest er schoongemaakt worden. Het zou geen grote schoonmaak worden, maar qua tijdsduur had het er wel veel van weg.

Na het schoonmaken kregen we vrije tijd. Eerst even naar een supermarkt, toen naar een andere supermarkt en daarna naar de bibliotheek. Ik heb daar een uur op Skype gebeld met mijn familie, nadat ik ze daarvoor ook al een half uur gebeld had. Er blijven dingen komen om over te praten, want er gebeurt hier gewoon onwijs veel. Ook verbaasde ik mij over hoeveel ruimte er thuis is. Ik heb niet zo’n heel groot huis, zeg maar. En ik vond dat ik een kleine kamer had, maar nu lig ik in een hut van dezelfde grootte. Alleen dan met z’n vieren, en niet alleen. En ook de rest van het huis van gigantisch, of nou ja, zo voelde het even.

Voor we terug gingen, gingen we nog even langs de Wylde Swan. Dat schip doet ongeveer dezelfde route als wij. Het verschil is dat wij 6 maanden aan boord blijven, en zij telkens groepen krijgen die 6 weken blijven. Dan ben ik toch best wel blij dat ik het voor elkaar gekregen heb om mee te kunnen met School at Sea, want anders zou ik over een week alweer moeten vertrekken.

Tijdens vrije tijd had ik een trailer van een korte film waar ik aan meegewerkt heb, en een korte film van een vriend van mij gedownload. Dat deed ik omdat ik een 48 Hours Challenge* wilde organiseren op de Regina Maris. Ik liet de filmpjes zien aan wat leerlingen, en ze reageerden onwijs enthousiast. Ik schreef een voorstel voor Jeroen, en die avond nog kreeg ik te horen dat we het gingen doen. Hij moest het nog even afstemmen met Sam, maar het ging gebeuren. En zo zie je maar weer: alles is mogelijk aan boord van de Regina Maris!

Wouter

*Dit is een competitie waarin teams van filmmakers een genre, een personage, een rekwisiet en een dialoog toegewezen krijgen, en 48 uur hebben om een korte film met die elementen er in verwerkt te creëren.