Kadetekening Faial

21-03-2016 | 2015 - 2016

We zijn alweer op de terugweg, maar eerst maken we een korte tussenstop op Faial. Man, wat hebben we veel gedaan op Faial. Dit blogje wijd ik aan één van die activiteiten, namelijk: de kadeschildering!

De hele week dat we in Faial lagen, hebben vijf stoere meiden hun andere taken aan de kant gezet en in weer en wind de meest prachtige kadeschildering tot nu toe gemaakt! Kirsten, Tess, Maartje, Jennifer en ik hebben in de week vóór aankomst in de Azoren al druk overlegd en geschetst. Uiteindelijk zijn we met zijn vijven tot één ontwerp gekomen, nadat de hele groep nog wat heeft gebrainstormd.

Het ontwerp ziet er als volgt uit: een ring gevormd van touw, waaruit de boeg van de Regina op een golf naar de kijker toe rolt, golven aan de onderkant van de boeg, die uit de ring springen en een idee van perspectief geven. Linksboven staat School at Sea 15/16  geschreven, met daaronder kleine golven. De lucht is grijsblauw, wat een dag met lekkere wind voorspelt. Linksonder is een grijze, half uitgerolde papyrus (zo’n coole rol die vroeger werd gebruikt) met daarop alle bestemmingen waar we tot nu toe zijn geweest. Aan de bovenkant van de tekening steekt de mast, met daarop de Amsterdamse vlag, fier uit boven de ring. In de vrijgelaten ruimte links, boven de ring, staan de namen van alle kanjers die dit jaar zijn meegegaan met School at Sea.

Persoonlijk ben ik supertrots op onze mooie kadeschildering en heb ik veel plezier beleefd aan het schilderen. Iedereen geniet nu van de laatste drie weken die we nog hebben en we maken er een feestje van!

AMBER

PS: We doen natuurlijk ook nog wat aan school