Eigen reis op Bermuda

03-03-2016 | 2015 - 2016

Vandaag hebben we te horen gekregen dat we op eigen reis op Bermuda gingen. Arend, Bart en ik gingen samen op stap. We zijn heel Bermuda over gelift, vanaf St. George’s naar Hamilton naar Dockland, om daar de School at Sea vlag bij het fort te hijsen. Jammer genoeg had geen van ons dollars mee, wat het reisgebeuren iets lastiger maakte. Niet getreurd, wij gingen liften. Onze eerste lift bracht ons voor de eerste etappe tot de helft, tot aan het vliegveld. We werden vervoerd in een transporttruck waar we lekker konden staan met de wind in onze haren. Hierna kwamen we een mevrouw tegen die haar kinderen net naar school had gebracht en naar Hamilton moest.

Het was erg gezellig om in de auto te met haar praten over Bermuda. Ze vertelde dat zij hier wel heel veel verdient, maar dat alles heel duur is. Ze verdiende 130.000 $ netto per jaar. Haar huis is 4500 $ per maand en daar komt nog een gekke belasting overheen. Een pak melk is 5,25 $. Dan raakt dat fortuin snel op. Alles moet namelijk geïmporteerd worden naar Bermuda. In Hamilton had Arend nieuwe schoenen nodig, die we na een kort gesprek deels gesponsord kregen, omdat hij bewondering had voor ons project. Hierna gingen we na een kort gesprek over ons project gratis met de pont naar Dockland. Hier kwamen we Team Oracle van de America’s Cup tegen die hier een grote trainingszaal en organisatiegebouw hebben. Arend, Bart en ik hebben ook meegetraind met die mannen, het is echt niet normaal hoe sterk zij zijn. Honderd slagen halen met een winch op windkracht 30, respect. Ik hield het één minuut vol. Het team was al de halve dag bezig.

Hierna zijn we naar het oude fort geweest, waar we na een kort gesprek over ons project ook gratis binnenkwamen. Hier hebben we de vlag gehesen, Neptunus verkleed, het fort verkend en Wi-Fi gebruikt bij de dolfijnen van Dolphin Quest, waar we ook gratis waren! Hierna zijn we teruggegaan naar Hamilton met de pont. Niemand ging jammer genoeg naar St. George’s vanuit Hamilton. Toen besloten we naar de vrienden van Bart te gaan. Deze club is voor mensen van de Azoren, aangezien 11.000 van de 70.000 bewoners van Bermuda uit de Azoren komt. Bart had hier een dag geleden een interview gehad voor de televisie van Portugal. De baas van deze club was enorm aardig en kocht een buskaartje voor ons naar St. George’s.

Daar aangekomen moesten we beginnen met het opbouwen van de barbecue voor het feest met het Duitse schip dat naast ons ligt, de Thor Heyerdahl. Erg gezellige mensen. Vandaag was een leuke dag.

JOOST