Uitwisseling met de Spirit of Bermuda

01-03-2016 | 2015 - 2016

Vandaag was een normale schooldag, totdat Mieke aan de bel trok met de mededeling dat er een uitwisseling plaats zou vinden met de “Spirit of Bermuda”. De kinderen op deze boot zijn wel wat jonger, maar desalniettemin vond iedereen het heel leuk.

Friso, Kirsten en Jan werden uitgekozen om het te organiseren. Tegen vijven kwam het schip langszij liggen. Er volgde een kort introductiepraatje en toen werd hun groep opgesplitst om naar een activiteit te gaan. Uit de eerdere uitwisselingen hebben we geleerd dat de mast inklimmen, het kluivernet in gaan, een rondleiding krijgen en jongleren de leukste activiteiten zijn. Zelf zat ik boven in de mast om kinderen te begeleiden die bovenin het kraaiennest wilden zitten. Vanaf hier kon ik ook leuk zien wat er op het dek gebeurde. Iedereen was enthousiast en had veel plezier in de dingen die wij voor hen hadden georganiseerd.

Later mochten wij ook op hun schip, een net gerestaureerd schip uit de 19e eeuw, kijken. Van origine was het ontworpen voor de marine, maar onder deze eigenaar is er een raceschip van gemaakt. De hele boot is tien jaar geleden gedaan en toen zijn er nieuwe carbonmasten en een bijna nieuwe romp ingezet. Binnen was alles erg mooi en wij konden genieten van het feit dat de kinderen elke ochtend schoonmaken. Zo slecht hebben wij het dus niet :). Zelfs de machinekamer werd elke keer schoongemaakt.

Tegen het vallen van de avond werd de uitwisseling afgesloten en was het een heel geslaagde dag te noemen. Ik heb heel erg genoten van vandaag en kijk uit naar de volgende uitwisseling.

JASPER