Luikenrush

24-02-2016 | 2015 - 2016

Er bevinden zich aan boord veel luiken en zodra het regent moet alles goed dicht.

De luiken van onze kamers zijn niet moeilijk om dicht te krijgen, maar de luiken van de salon wel. Iedere keer worden ze wel dichtgedraaid en dan denk je dat ze goed dichtzitten. Opeens hoor je dan getik op de ramen en iemand die naar boven schreeuwt dat ze niet goed dicht zitten. Wij begrijpen het wel, maar wij horen hen niet. Er zit namelijk een stuk glas tussen ons in. Vervolgens gaan we ze dan maar weer dichtdraaien. Op het achterdek is er een luik dat naar de keuken gaat: het wachtluik. Alles voor de wacht of voor de stuurhut gaat namelijk door dit luik heen: een glas met water of een bord met bami. Wij hebben maar een paar keer gehad dat het luik dicht moest. Dan pas realiseert iedereen zich hoe belangrijk het luik is. Als er lunch is en het luik dicht moet, moet de wacht naar beneden lopen, de waterdichte deur opendoen en eten halen. Dit kan best onhandig zijn, aangezien je dan niet bij de wacht aanwezig bent.

Gelukkig is het nu nog mooi zonnig en staat alles dus open en het waait lekker door.

FAMKE